Locaties

Onze mensen zijn hard aan het werk. Je ziet ze misschien niet in de stad, maar ze zijn er wel.
De start, finish en locaties blijven nog even een verrassing. We maken dit heel snel bekend.

Stadhuis

(parcours 12 km)

Na een grondige renovatie van 4 jaar opent het Antwerpse stadhuis zijn deuren waar we je over het vernieuwde Schoon Verdiep leiden.

KMSKA

Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) is een kunsthistorisch museum in Antwerpen. Het is gevestigd in een statig gebouw uit de jaren 1884-1890 aan de Leopold De Waelplaats van de architecten Jean-Jacques Winders en Frans Van Dijk. Het museumgebouw ging in najaar 2011 dicht voor een jarenlange verbouwing. Op zondag 20 november lopen we eerst rond het prachtig gerestaureerde gebouw om dan via de catacomben en de trappen naar de achterste expositiezaal te lopen. 

The Barn

The Barn Bio Market is een verpakkingsarme, biologische markt op het bruisende Zuid. Gestart met als doel om duurzame voeding toegankelijk te maken bieden ze biologische producten aan, tegen betaalbare prijzen, rechtstreeks van hun favoriete producenten. Denk aan stapels verse groenten en fruit, noten, granen, koekjes, chocolade in bulk, een uitgebreide kaastoog én, elke dag vers zuurdesem brood. 

Bank Van Breda

Voormalig goederenstation Antwerpen-Zuid, nu Bank Van Breda. De lokettenzaal van het stationscomplex werd tot in de puntjes gerestaureerd en er werd ook een nieuwe vleugel voor kantoren en een ondergrondse parking gebouwd. Vandaag doet de lokettenzaal dienst als ontvangstruimte.

Oudaan

Politiekantoor Oudaan ligt in het hart van de stad. Naast de kathedraal en de Boerentoren heeft de politietoren een centrale positie in de Antwerpse skyline. Het gebouw dateert van 1958 en is sinds 2002 een beschermd monument. De toren is verkocht aan een vastgoedinvesteerder. Alle beleidsvoerende en -ondersteunende diensten van de Antwerpse politie verhuizen in 2023 naar een nieuw mastergebouw in Berchem.

Play Zuid

In De Tafel van Vier ontvangt Gert Verhulst dagelijks vier interessante gasten … maar op 20 november zullen het er enkele duizenden zijn … want we lopen dwars door de Play Zuid-studio, van waaruit de talkshow wordt uitgezonden.

Zuiderpershuis

Ooit al eens door een pershuis gelopen? Voor alle duidelijkheid: we hebben het niet over een krantenredactie en ook niet over een kraamkliniek. Het Zuiderpershuis is een hydraulische krachtcentrale uit 1883 die de Antwerpse haven bijna een eeuw lang van energie voorzien heeft. Tegenwoordig doet het Zuiderpershuis dienst als culturele krachtcentrale.

De studio

(parcours 12 km)

De Studio is een culturele hotspot op het Mechelseplein in hartje Antwerpen. De Studio brengt een jong publiek (0 tot 30 jaar) in contact met kunst, cultuur en media, met grote aandacht voor de stedelijke en maatschappelijke context en met zorg voor de kwetsbare positie van jongeren en kunstenaars. De Studio is een plek waar families, scholen, tieners, twintigers, partycrashers, tobbers, criticasters, zoekers en vinders zich thuis voelen. Een open huis, dat ruimte geeft aan jonge mensen om hun verhaal te vertellen. De Studio is een huis waar superdiverse theatergezelschappen, makers, spelers, curatoren en kunstenaars hun gedurfde dromen omzetten in niet-alledaagse daden.

Mercator Orteliushuis

(parcours 12 km)

Het Mercator Orteliushuis werd gebouwd in de 16e eeuw en diende als woonhuis. In de jaren 1940 werd de restauratie ingezet. Tot eind 2010 huisvestte het gebouw de archelogische dienst van de stad Antwerpen. Nadien werd het verhuurd aan uitgeverij Het Bronzen Huis. Momenteel wordt het gebouw gerestaureerd en gerenoveerd met als herbestemming een polyvalent gebouw met ruimte voor horecagelegenheid, een handelsruimte en kantoorfunctie.   De voorgevel is nu ook de achtergevel geworden. Primeur voor de Antwerp Urban Trail want de achtertuin is meer dan 13 jaar niet toegankelijk geweest.

Balzaal Hotel Hilton

(parcours 12 km)

Iedereen kent hotel Hilton Antwerp Old Town aan de Groenplaats!


Op 20 november kan je er inchecken en de prachtige balzaal Belle Epoque ontdekken. We nodigen je zelfs uit om mee te walsen met onze dansers! 

FOMU – Fotomuseum Antwerpen

Het FOMU is een van de toonaangevende musea voor fotografie in Europa en ligt aan de Waalsekaai, tegenover de Waterpoort en vlakbij het pas geopende Zuidpark. In het FOMU kan je terecht voor tentoonstellingen van zowel Belgisch als internationaal talent, collectiestukken getoond in thematische expo’s, lezingen, nocturnes en workshops. Blijft hangen in het FOMU café, snuister rond in de FOMU shop of pik een film mee in de prachtig uitgeruste bioscoopzalen van Cinema Lumière Antwerpen, de stadsbioscoop gevestigd in het FOMU.

Cinema Lumière Antwerpen

Cinema Lumière is de stadsbioscoop in het FOMU. In twee zalen kan je dagelijks terecht voor een kwalitatief en gevarieerd filmaanbod waarbij de focus ligt op hedendaagse films maar er ook voldoende aandacht is voor klassiekers en restauraties, thematische vertoningen en kinder- en familiefilms. De kassamedewerkers gidsen je met veel plezier door het aanbod en zijn bedreven in het geven van filmtips.