Praktische info

Hieronder vind je alle praktische info over de Liantis Urban Trail Antwerp.

Naast de unieke ervaring om Antwerpen op loopschoenen te (her)ontdekken, bieden we alle deelnemers van de Liantis Urban Trail Antwerp een uitgebreid deelnamepakket:

Loopshirt

Elke deelnemer ontvangt een uniek Liantis Urban Trail Antwerp T-shirt, zodat je ook nadien kan tonen dat jij erbij was! Bij de inschrijving kan je je gewenste maat aanduiden, dit is geen garantie dat deze nog beschikbaar is op het moment van de afhaling. Hoe vroeger je het T-shirt komt ophalen, hoe groter de kans dat je de gewenste maat hebt!

En verder…

  • Opbergruimte sporttassen en kleedkamers
  • 2 bevoorradingen onderweg bij het parcours van de 12 km
  • 1 bevoorrading op het parcours van de 7 km.
  • Aquarius, een Melkunie PROTEIN ijskoffie en FULFIL vitamin & protein bar aan de finish
  • Een flesje Triple d’Anvers aan de finish
  • Sportinez verzekering tijdens de wedstrijd.

PROGRAMMA

Zondag 19 november 2023

 • 08u00: afhalen borstnummers
 • 09u00-11u20: start in 8 waves
 • 14u00: finish laatste deelnemer
 • 14u30: einde

LOCATIE

Provinciaal Instituut PIVA (Desguinlei 244, 2018 Antwerpen)

 • Start en finish
 • Afhalen borstnummer en T-shirt
 • Infodesk en wissels
 • Opbergruimte sporttassen
 • Kleedkamers

Om je in alle comfort door de straatjes, op trapjes en door de gebouwen te laten lopen tijdens de Liantis Urban Trail Antwerp zullen de deelnemers in 8 waves vertrekken met telkens een pauze van ongeveer 20 minuten. Je kiest bij je inschrijving zelf je tijdslot.

 • 9u00                     start wave 1
 • 9u20                     start wave 2
 • 9u40                     start wave 3
 • 10u00                  start wave 4 ⚠️ VOLZET!
 • 10u20                  start wave 5
 • 10u40                  start wave 6
 • 11u00                  start wave 7
 • 11u20                  start wave 8


WAAROM STARTEN IN WAVES?

Deze startprocedure in waves moet er samen met de zandloperstart voor zorgen dat er geen wachttijden bij smallere doorgangen zijn. Een zandloperstart bestaat uit een vernauwing ter hoogte van de startlijn. Op die manier duurt het langer om te starten, maar eens op het parcours kan je vlotter lopen en volop genieten van het al het moois dat het parcours te bieden heeft.

KAN IK STARTEN IN DEZELFDE WAVE ALS MIJN VRIENDEN/FAMILIE/COLLEGA’S?

Met je toegewezen wave kan je steeds in een latere wave starten, maar nooit in een eerdere wave. Als je met vrienden wil samenlopen die een andere wave hebben, kunnen jullie samen starten in de toegewezen wave die het laatste start.

Voorbeeld

Jij hebt startwave 1, je looppartner startwave 2

Jullie kunnen NIET samen starten in wave 1
Jullie kunnen samen starten in wave 2

De Liantis Urban Trail® is een unieke beleving en geen wedstrijd. Een ontdekking van de stad op loopschoenen. Uit respect voor de bewoners houden we rekening met de bereikbaarheid van het stadscentrum met het openbaar vervoer. Daarom wordt er voor de Liantis Urban Trail Antwerp geen tijdsopname voorzien.

AFHALEN BORSTNUMMER

Wie ingeschreven is, ontvangt een e-ticket waarop de startwave vermeld staat. Met dit e-ticket (op je smartphone) kan je op zondag 19 november vanaf 8u00 in Provinciaal Instituut PIVA  je borstnummer afhalen. Geen e-ticket ontvangen? Check dan zeker de spamfolder van je e-mails.

Wie ingeschreven is via een groep kan zijn/haar borstnummer niet persoonlijk afhalen, maar moet zich wenden tot de groepsverantwoordelijke. Deze persoon zal instaan voor het afhalen en het verdelen van de borstnummers van de hele groep.

Opgelet: de borstnummers worden niet thuis toegestuurd!

AFHALEN T-SHIRT

Het afhalen van je T-shirt gebeurt op vertoon van je borstnummer. Er is een T-shirtvakje voorzien op je borstnummer dat bij afhaling afgevinkt wordt. Er zijn T-shirts voor vrouwen en mannen beschikbaar in de volgende maten: S, M, L en XL.

Let wel: het aanduiden van de gewenste maat bij het inschrijvingen is louter informatief & geen garantie dat deze maat bij het afhalen van de T-shirt nog beschikbaar is. Hoe vroeger je je T-shirt komt ophalen, hoe meer kans je hebt dat de gewenste maat nog beschikbaar is. 

Onder het motto ‘Unlock the Power of Girls’ wil Plan International België dat meisjes overal ter wereld de sleutel in handen hebben om te kunnen leren, leiden, beslissen en zich ontplooien. Schrijf je online in en stort € 5  of €20 (incl Plan International België loopshirt & buff) extra ten voordele van ons sportproject voor meisjes in Senegal.

Meer info op https://www.planinternational.be/

We voorzien 1 bevoorrading met water op het parcours van 7 km en 2 bevoorradingsposten voor de lange afstand. Hier zullen GEEN wegwerpbekertjes beschikbaar zijn voor de deelnemers. Elke deelnemer moet zijn of haar eigen bekertje meenemen. Op de dag van het event is het mogelijk om een opvouwbaar siliconen bekertje te kopen voor € 3.

Er zijn kleedkamers voorzien vlakbij de inschrijvingszone in Provinciaal Instituut PIVA.

Vanaf 8u kan je je sporttas tijdens het evenement vrijblijvend achterlaten aan de voorziene opbergruimte.  Er wordt een sticker met uniek nummer op je tas gekleefd en je ontvangt een sticker met hetzelfde nummer om te kleven op je enkel- of polsbandje of je rugnummer. Je uniek nummer wordt tevens op je arm of hand geschreven. Na je deelname aan het evenement kan je je sporttas terug ophalen op vertoon van je sticker én je nummer op je arm of hand. Bij verlies van je sticker zal je je sporttas enkel kunnen ophalen na het tonen van je nummer op je arm of hand en mits een juiste beschrijving van je tas en de inhoud ervan aan de organisatie.

De organisatie zal de nodige veiligheidsmaatregelen nemen om de ruimte zo goed mogelijk te bewaken, doch gebruik ervan is op eigen risico.

De organisatie is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke schade, verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen.

Enkele aanbevelingen:

 • Gebruik een goed afsluitbare sporttas en zorg dat deze ook goed is afgesloten zodat er geen items uit je sporttas kunnen vallen.
 • Laat geen waardevolle items (zoals Iphone, sporthorloge, portefeuille enz.) achter in je sporttas.

Ontdek alles over mobiliteit, bereikbaarheid en parkeren op Slim naar Antwerpen.

Trein

Neem de trein tot Antwerpen-Zuid. (Vanuit Antwerpen-Centraal kan je eenvoudig de trein nemen naar Antwerpen-Zuid.) Van daaruit is het slechts 10 minuten stappen tot aan het PIVA.

Tram of bus

Neem de tram of bus naar een van de haltes in de buurt van het Provinciaal Instituut PIVA (Desguinlei 244). Meer informatie over de dienstregeling en de reisweg vind je op de website van De Lijn. De dichtstbijzijnde tramhalte is Halte Antwerpen Station Zuid voor trams 4 en 10. Ook bussen 13, 14, 30, 38, 180, 181, 182, 183, 290, 295, 298 en 500 stoppen hier. Van hieruit is het ongeveer 10 minuutjes stappen naar het PIVA. De dichtsbijzijnde bushalte is halte Antwerpen PIVA voor bussen 38 en 298.

Fiets

Aan het Provinciaal Instituut PIVA worden extra fietsenstallingen voorzien. Je vindt ze ter hoogte van de ingang en dus vlakbij de start.

De dichtstbijzijnde Velo-stations bevinden zich aan de Desguinlei (stationsnummer 040 – PIVA), aan station Antwerpen-Zuid op de hoek van de Desuignlei met de Montignystraat (stationsnummer 010 – NMBS Zuid) en iets verderop aan het kruispunt van de Desguinlei/Singel met de Brederodestraat (stationsnummer 012 – Brussel), aan het Hof Van Leysen (stationsnummer 089 – Hof Van Leysen).

Auto

Laat je auto achter op een Park and Ride en neem de tram verder. Of neem vanaf de P+R de (Velo-) fiets en rij zo naar de stad. Meer info op de website van Slim naar Antwerpen.

Moet je toch met de auto tot in Antwerpen komen? Hou er rekening mee dat het terrein in de lage-emissiezone van Antwerpen ligt.

Let op! Er zijn weinig tot geen parkeeropties in de buurt van start en finish. Er zijn een beperkt aantal plaatsen op de parking vlakbij station Antwerpen-Zuid. Je kan ook parkeren in parkeergarage ’t Zuid (Vlaamsekaai 92) of Q-Park Steendok (Waalsekaai 69 A), beide op ongeveeer 20 minuutjes wandelen van de start en finish in het PIVA.

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Meer informatie over gezondheid & sporten vind je hier.